Аналізатор тіста Екстенсограф Е 1 (Extensograph Е 1)
Аналізатор тіста Екстенсограф Е1 (Extensograph Е 1) – це прилад для дослідження еластичності тіста та його опору до розтягнення на різних етапах ферментації. Екстенсограф Е1 використовується для оцінки якості борошна та реологічних властивостей тіста. Екстенсограф (Extensograph Е 1) використовують у комплекті з Фаринографом (Farinograph Н 1).
Принцип роботи Екстенсографу Е1 (Extensograph Е 1)
Тісто, що приготоване за допомогою Фаринографу Н1 (Farinograph Н 1), округлюється і формується за допомогою Екстенсографу Е1 та розміщується у камерах для відстоювання при встановленій температурі. Через необхідний проміжок часу тісто дістають із ферментаційної камери та розтягують, фіксуючи при цьому значення прикладеної сили. Графік, що характеризує стійкість тіста до розтягнення відображається на екрані Фаринографу Н1.
Показники
- Розтягування тіста
- Опір до розтягування (опір при постійній деформації; R5см)
- Максимальний опір (Max Resistance; Rmax)
- Енергія (площа під кривою)
- Коефіцієнти: співвідношення опір/еластичність, співвідношення максимальний опір/еластичність
Переваги Аналізатора тіста Екстенсограф Е1
- Прилад допомагає визначити реологічний оптимум для стандартизації якості борошна
- Має чотири ферментаційні камери
- Тестування проводиться у 3 етапи: 45 хв, 90 хв, 135 хв, що відповідає процесу вистоювання тіста в промислових умовах
- Можливість дослідити вплив різноманітних добавок (аскорбінова кислота, ферменти, емульгатори тощо) на тісто
- Відповідає всім міжнародним стандартам
Технічні характеристики Екстенсографу Е1 (Extensograph Е 1)
Найменування | Значення |
---|---|
Швидкість пристрою для округлення | 83 ±3 об/хв |
Швидкість валика формуючого пристрою (розкатування) | 15 ± 1 об/хв |
Швидкість гачка для розтягування | 14,5 ±0.5 мм/с |
Живлення | 115/220/230/240 В; 50/60 Гц |
Габаритні розміри | 1000×500×750 мм |
Вага | 85 кг |